Kovács Zoltán felesége közpénzes megbízást kapott

POLITIKA
2023 október 16., 04:36

A III. kerületi önkormányzati tulajdonban lévő Óbudai Vagyonkezelő Zrt. igazgatósági tagja lett Szikora Linda, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációs felelős államtitkár felesége, akit nemrég a Fidesz III. kerületi szervezetének tisztújításán Bús Balázs elnök alelnökének választottak – írja az RTL.

Az egyébként ellenzéki vezetésű önkormányzat az RTL-nek megerősítette, hogy Szikora Linda az Óbudai Vagyonkezelő Nonprofit Zrt. igazgatósági tagja, a Fidesz delegálta dr. Balogh Péter helyett. A delegálás alapján a képviselő-testület választotta a zrt. igazgatósági tagjává. Nincs konkrét területe, és bruttó 200 ezer forint/hó díjazásban részesül.

A döntés egyébként egyhangú volt, a 20 jelenlévő képviselő mindegyike igennel szavazott. Az óbudai képviselő-testületben 22-en vannak: heten fideszesek, tizennégyen az ellenzéki összefogás pártjaiban politizálnak, egy képviselő pedig független.

Szikora Lindáról korábban akkor írtunk, amikor kiderült, hogy üzlettársa is helyett kapott a vadászati kiállítást szervező állami cégben, miközben a rendezvény megszervezéséért pont Kovács Zoltán, Szikora Linda férje felelt.