Minden rendben van Rogán Antal feltalálótársainak cégével, nem nyomoz a rendőrség

belföld
2023 október 16., 12:29

Évek óta nincs versenytársa a Rogán Antal feltalálótársaihoz köthető, a pénzügyi intézmények kiberbiztonsági rendszereinek hitelesítését végző Hunguard Kft-nek. A jogszabályok mindig pont számukra kedvezően alakulnak, nyáron pedig egy rendelet módosításával megint bebiztosították a helyzetüket.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

A cég helyzete több bűncselekmény megalapozott gyanúját is felvetheti, írja Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, aki írásbeli kérdéssel fordult Polt Péter legfőbb ügyészhez. A 24.hu szerint többek között arra volt kíváncsi, hogy a „jogsértések ellen fellépni köteles, a bűnözésre mindig azonnal, proaktívan és természetesen világszínvonalúan reagáló ügyészségen” indult-e nyomozás, hogy amennyiben nem intézkedtek senkivel szemben semmit, annak mi a „konkrét szakmai, ténybeli, logikai és jogi alapja”, és hogy mikorra várható érdemi szakmai döntés.

Polt Péter a kérdést feljelentésként értékelte, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) azt azonban bűncselekmény hiányában elutasította. „Megannyi következmény nélküli korrupciós ügy után, nem az lenne a legméltóbb körülmény az ügyészeknek és egyben Magyarországnak is, ha új és valóban független Legfőbb Ügyésze lenne hazánknak?” – tette fel a kérdést Vadai Poltnak válaszul, a legfőbb ügyész azonban csak a rá vonatkozó hatályos jogszabályokat ismertette.