Százmilliós kriptovalutás csalás miatt fogtak el három nőt és egy férfit Budapesten

bűnügy
2023 október 16., 08:43

Elfogtak négy embert, akik egy budapesti cégen keresztül kirptovaluta-befektetéseket ígértek, és 100 millió forinttal verték át áldozataikat. A rendőrség közleménye szerint bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás miatt folytat eljárást a KR NNI Kiberbűnözés Elleni Főosztálya egy 2021 óta működő cég vezetői ellen.

link Forrás

A XI. kerületbe bejegyzett gazdasági társaság kriptovalutás portfólió kezelésével és befektetésekkel kapcsolatos szolgáltatások nyújtásával foglalkozott, de az ügyfeleknek ígért kecsegtető hozamok elérése helyett az általuk befektetett összegekkel saját bevételét gyarapította.

A cég vezetői az ügyfeleknek azt hazudták, hogy egy általuk kifejlesztett, automatizált informatikai rendszer választja ki a legideálisabb tranzakciót számukra, vagyis egy kereskedőrobot segít az ügyfeleknek minél nagyobb nyereséget elérni. Természetesen nem volt ilyen szoftverük.

A hatóságok eddig 14 sértettet azonosítottak, ők több mint 66 millió forintot fektettek be. A cég a hozamok kifizetését nem, vagy csak részben teljesítette, közben meg a cég vezetőinek bankszámláin a tranzakciók összértéke elérte a több mint 100 millió forintot.

A céget egy 59 éves balatonalmádi férfi, egy 41 éves érdi nő és egy 29 éves apci nő működtette, a befolyt összegeket pedig a cég számlájáról és a tagok magánszámláiról az apci nő unokahúgának utalták át. A 20 éves, szintén apci nő különböző számlamozgásokon keresztül összesen 95 millió forintot mosott tisztára, majd visszautalta a pénzt az említett három embernek.

A négy embert október 9-én fogták el. Az 59 éves férfit, illetve a 41 és a 29 éves nőt bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalással, a 20 éves nőt pénzmosással gyanúsították meg.

Kiemelt videóink