Varga Barnabás kedd este lerázhatja Erling Haalandot és megelőzheti Cristiano Ronaldót

foci
2023 október 17., 08:09

Egyszerű, de meglepő és a magyar szurkolók számára kedves lista élmezőnyét frissítette és tette közzé közösségi oldalán a transzferguru Fabrizio Romano. E szerint a 2023-as naptári évben eddig a matuzsálem Cristiano Ronaldo szerezte a legtöbb gólt tétmeccsen, beleértve a szaúdi sorozatokat, továbbá a nemzetközi klub- és válogatott meccseket. Ronaldo 40-ese mindazonáltal csak eggyel több annál a 39-39-nél, amit a Manchester City norvég zsenije, Erling Haaland és a Ferencváros magyar válogatott támadója, Varga Barnabás ért el az idén.

Eddig tart a dobogó, a lista negyedik helyén a francia Kylian Mbappe áll 35 találattal, az ötödik az angol válogatott immár bayernes csapatkapitánya, Harry Kane 33-mal.

photo_camera Varga Barnabás az első gólt lövi a Szerbia elleni Eb-selejtezőn 2023. október 14-én, a végeredmény 2-1 lett Magyarország javára Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Varga Barnabásnak kedd este Litvániában nyílik lehetősége arra, hogy előzzön, a magyar válogatott győzelme esetén csont nélkül kijut a 2024-es Európa-bajnokságra, egyenes ági sikerre 1986 óta nem volt példa semmilyen futballselejtezőben.

A 28 éves Varga néhány évvel ezelőtt még az osztrák ötödvonalban futballozott, 2020-ban lett az NB II-es Gyirmót labdarúgója, az előző szezont a Paks színeiben a magyar élvonal gólkirályaként zárta, majd idén nyáron szerződött a Ferencvároshoz, amelynek meghatározó játékosa lett, a válogatottban pedig a visszavonult Szalai Ádám utódaként viszi be a találatokat.