Spanyolországban és Görögországban is megszaporodtak az ágyi poloskákról szóló jelentések

külföld
2023 október 20., 06:37

Egy athéni szálloda egy részét be kellett zárni az ágyi poloskák miatt, az Independent cikke szerint pedig a francia utazókat okolták, akik magukkal hurcolhatták az éjjel a matracok alól előmászó, vérszívó rovarokat.

Giorgos Hotzoglou, a görögországi idegenforgalmi dolgozók szakszervezetének elnöke szerint „a vendégek egy főként Franciaországból érkező része magával hurcolta a rovarokat, amik elterjedtek a szállodában”.

És úgy tűnik, hogy már Spanyolországban is megszaporodtak a poloskákról szóló jelentések, több városból is jelezték, hogy több az ágyi poloska. Caldas de Reisben a hírek szerint hat szállót kellett ideiglenesen bezárni a Szent Jakab zarándokúton részt vevők által terjesztett poloskák miatt. Az országban 71 százalékkal több ágyi poloska miatti jelentés érkezett 2023 januárja és szeptembere között a tavalyi év előző időszakához képest.

Állítólag már a londoni metróban is találtak ágyi poloskákat, Sadiq Khan polgármester rögtön jelezte is, hogy „lépéseket tesznek” a rovarok terjedésének megakadályozására.

Arról, hogy a poloskapánik mennyire valós vagy jogos, ebben a cikkben írtunk hosszabban.