Újpest polgármestere: Mindent megteszünk azért, hogy a nácik ne csak Újpestet, de az egész várost messzire elkerüljék

belföld
2023 október 20., 04:16

Déri Tibor, Újpest DK-s polgármestere is olvasta cikkünket, amiből kiderült számára, hogy Magyarország újabb szélsőjobboldali találkozót lát vendégül, és hogy szélsőjobboldali szélsőségesek kétestés koncertet terveznek november második hétvégéjére. A tervek szerint olyan zenekarok lépnek majd fel, amik a rasszizmust, az antiszemitizmust, az erőszakot népszerűsítik, és akad köztük olyan is, amely több országban betiltott neonáci hálózathoz köthető.

Újpest polgármestere Facebookon reagált arra, hogy neonácik jönnének Újpestre, és először is azt írta, „na azt próbálják meg”.

„Jönnének a bakancsaikkal, a bomber dzsekijükkel, a gót betűs felirataikkal. És már nemcsak a náci eszméket, hanem a putyinizmust is dicsőítik. Mondjuk nagy különbség nincs a kettő között” – írja posztjában Déri Tibor, hozzátéve, hogy azonnal felhívta a tervezett helyszín üzemeltetőjét, mert „rafkósak a nácik, sosem verik előre nagy dobra, hogy miért bérelnének ki egy termet vagy egy kerthelyiséget”.

Déri azt írta, szólt, hogy „senki nem adhat teret ilyen rendezvénynek”, illetve hogy „minden létező önkormányzati eszközzel” megakadályozzák „a bakancsos hordák megjelenését”. Bejegyzését azzal zárta, beszélt az újpesti rendőrkapitánnyal is, hogy mindent megtesznek azért, „hogy a nácik ne csak Újpestet, de az egész várost messzire elkerüljék”.