A sikolymaszkja buktatta le a nyíregyházi betörőt

bűnügy
2023 október 24., 14:51

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást B. Alex 20 éves nyíregyházi lakos ellen, aki szeptember 2-ától az október 19-i elfogásáig több betörést követett el Nyíregyházán.

  1. Szeptember 10-én este 22 óra körül az arcát egy „sikolymaszk” mögé rejtette, úgy tört be egy ékszerboltba. A kirakatüveget törte be, azon át jutott az üzletbe, ahonnan több 100 ezer forintnyi ékszert vitt el.
  2. Szeptember 12-én éjfél körül egy másik belvárosi ékszerüzletbe próbált meg bejutni ugyanazzal a módszerrel, de ott a kirakat dupla, biztonsági üvegezése ellenállt az erőszakos behatolásnak.
  3. Az elszánt gyanúsított nem adta fel, pár perccel később már egy másik ékszerház kirakatánál volt, ahol sikerrel járt. Bezúzta a kirakatüveget, bement és félmillió forintot meghaladó értékben zsákmányolt ékszereket.
photo_camera Fotó: police.hu

A nyíregyházi rendőrök nagy erőkkel nyomoztak, hogy az ismeretlen „sikolymaszkos” betörőt mielőbb azonosítsák és elfogják. A kiterjesztett helyszíni szemlék alatt értékes nyomokat rögzítettek, többek között egy bokor alatt megtalálták az elkövető védjegyévé vált maszkot és egy franciakulcsot, amit az egyik ékszerbolthoz közeli szemetesbe dobott.

photo_camera Fotó: police.hu

A lefoglalt bűnjeltárgyakat igazságügyi genetikus szakértő vizsgálta, és az elkészült szakvélemény meg további bizonyítékok alapján a nyomozók azonosították az elkövetőt.

B. Alexet október 19-én a nyíregyházi otthonában elfogták, a rendőrkapitányságra előállították és többrendbeli lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. A gyanúsított tagadta a bűncselekmények elkövetését. A rendőrség kezdeményezésére és az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét.

A nyomozás adatai alapján felmerült, hogy a gyanúsított további vagyon elleni bűncselekmények elkövetésével is összefüggésbe hozható, ezekre szintén kiterjed a büntetőeljárás. (police.hu)