A Fradi akár nyerhetett is volna Belgiumban

sport
2023 október 26., 21:01

0-0-ás döntetlent játszott a Ferencváros a belga Genkkel a Konferencia-liga harmadik csoportmeccsén.

A meccset megelőzően két csapat azonos pontszámmal állt az F-csoport első két helyén, korábban a Csukaricskit mindketten legyőzték, a Fiorentinával pedig egyaránt 2-2-es döntetlent játszottak. A Ferencvárosnál a legnagyobb problémát Varga Barnabás kiesése okozta. A csatár elképesztő formában volt az utóbbi hetekben, a magyar válogatott mindkét meccsén betalált, illetve a Fiorentina ellen is, a bajnokságban pedig 9 meccsen 8 gólt szerzett.

A Fradi az első félidőben szervezetten védekezett, igyekeztek a veszélyes genki szélsőket semlegesíteni. Sok lövést blokkolt a Fradi védelme, de a félidő végére egyre nagyobb volt a nyomás a Genk részéről. A legnagyobb lehetőség mégis Sigér Dávid nevéhez fűződik, Abu Fánitól kapott nagy labdát, a belga kapus viszont remekül mozdult ki és védett.

Folyamatosak voltak a szabálytalanságok
photo_camera A meccs ritmusát leginkább a szabálytalanságok adták Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A második félidő egy elvesztett labdával kezdődött, ami után pár megmozdulásból nagy helyzetet alakított ki a Genk, de Zeqiri Dibusz Dénes ölébe fejelte a labdát. A Genk veszélyesebben játszott, de sok technikai hibát vétettek a csatárok. A nyomás így nem mutatkozott meg veszélyes helyzetekben, a korábbi fradista Paintsil közeli lövésénél kellett Dibusznak védenie.

A Ferencváros a hajrában kis híján megszerezte a vezetést a semmiből. Előbb Abu Fáni kerül helyzetbe, majd Owusu találta el a kapufát közelről.

A meccs végén a Genk cserejátékosát, Arokodarét kiállították, miután csúnyán odalépett Abu Fáni bokájára. A következő körben, november 9-én a Genk látogat az Üllői útra.

A Fiorentina 6-0-ra verte a Csukaricsktit, így 5 ponttal vezeti a tabellát. A második Fradinak és a harmadik Genknek is 5-5- pontja van, a Csukaricski a negyedik 0 ponttal.