Kalapáccsal is ütötte, eltörte élettársa kezét, lábát, majd még a gipszét is egy kecskeméti férfi, vádat emeltek ellene

belföld
2023 október 26., 08:04

Brutálisan bántalmazta az élettársát még tavaly ősszel egy nem sokkal korábban kedvezménnyel szabadult kecskeméti férfi, amiért ismét bíróság elé állítják. A férfi a korábbi börtönbüntetéséből kedvezménnyel szabadulva, a feltételes szabadság próbaideje alatt létesített élettársi kapcsolatot a nővel.

A vádirat szerint a férfi „féltékenységből és kábítószer-használat miatt” többször megverte a nőt. Tavaly novemberben „a nő arcát ököllel többször megütötte, majd egy kalapáccsal a jobb bokacsontjára ütött”. Az eset után mentőt sem hívtak, azt két nap múltán a férfi nagymamája tette meg – nála laktak –, mivel a nő nem tudott lábra állni. A kórházi ellátása során kiderült, hogy a bántalmazás miatt a nő koponyazúzódást szenvedett és a lábszárcsontja is eltört. Két héttel később a férfi a begipszelt lábú élettársát ismét többször arcon ütötte ököllel, majd egy cirokseprű kettétört nyelével, ekkor a nő alkarja is eltört.

Végül 2023. január 2-án „ököllel nekiesett a nőnek, miközben meg is harapta. A bántalmazás során a sértett testszerte zúzódásos sérüléseket szenvedett, ráadásul a karján lévő gipsz is széttört. A nő begipszelt lábbal a szomszédba menekült, ők hívtak hozzá mentőt” – olvasható az ügyészség közleményében.

A vádhatóság a különös visszaesőnek számító férfit különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértéssel és kapcsolati erőszakkal vádolja. A bíróságon börtönbüntetést indítványoztak, méghozzá úgy, hogy a férfi kedvezménnyel se szabadulhasson, plusz a korábbi büntetéséből hátralévő időt is le kelljen ülnie. Az ügyet a Kecskeméti Járásbíróság tárgyalja majd.