„Szükségem van arra, hogy a világ lásson minket” - mondta a Hamász által elrabolt gyerekek anyja

külföld
2023 október 26., 18:44

„A lányaim csak két kislány. Egy rémálomra ébredtek. Egy pogromra ébredtek” - mondta a 8 éves Ella és a 15 éves Dafna édesanyja akiket egy kibucból rabolták el a Hamász fegyveresei október 7-én.

A Heteknek adott interjújában az édesanya elmondta, hogy a lányok éppen az ex-férjénél és új családjánál voltak a Nahal Oz nevű kibucban, amikor jöttek a riasztások a telefonján. Eleinte még arról kapott hírt, hogy nincs semmi bajuk, később viszont a nővére felhívta, hogy Ella és Dafna a Hamasz fogságába estek.

„Láttam a képeket, amint Dafna egy matracon ül, arabul pedig az volt a képre írva, hogy Dafna készen áll az imákra, imaruhákba öltöztették.

A nő később a Jewish Newsnak adott interjújában elmondta, a történtek után Sara Netanjahu, az izraeli miniszterelnök felesége felhívta, hogy a támogatásáról biztosítsa, és az izraeli hadsereg is küldött hozzá egy tisztet, hogy segítsen neki. „Megpróbált válaszokat adni nekünk, de semmi újdonságot nem tudott mondani” – mondta.

„Szükségem van arra, hogy a világ lásson minket. A lányaim csak két kislány. Egy rémálomra ébredtek. Egy pogromra ébredtek. Azt mondom a világnak, hogy segítsenek Izraelnek, a lányaimért, a családomért és minden emberért, akit Gázába visznek. Ők csak gyerekek.”

A külügyminisztérium eddig csak arról kommunikált, hogy több mint négyszáz magyar állampolgárt sikerült kimenekíteni Izraelből a Hamász ellen indított háború óta, illetve hogy tizenöt magyar állampolgár van Gázában, akikkel rendszeres kapcsolatban vannak. Hogy lennének köztük túszok, arról eddig egy szót sem mondtak.