10-20 fokok és melankolikus zivatarok várhatók a hétvégén

időjárás
2023 október 27., 09:36

Péntek

Pénteken a reggeli esőzések után a déli órákban többfelé felszakadozik a felhőzet, majd a nyugat felől érkező hidegfront hatására erősödik a gomolyfelhő-képződés, a front mentén pedig zivatarok is kialakulhatnak - a legtöbb csapadék északon várható.

photo_camera Gustave Caillebotte - Paris Street; Rainy Day (1877)
Forrás: Wikipédia / Gustave Caillebotte

A déli szél délután északnyugatira, nyugatira fordul, többfelé viharossá fokozódik, erősen viharos lökések is várhatók, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. A csúcshőmérséklet 12 és 24 fok között alakul, estére 8 és 14 fok közé hűl le a levegő. Bár estére nagyjából megszűnik a csapadék, éjszaka újabb esőzések várhatók.

Szombat

Változóan, időszakosan erősen felhős időre számíthatunk általában többórás napsütéssel. Szórványosan esőre, záporra, akár zivatarra is készülhetünk, míg a csúcsérték 15 és 21 fok között alakul.

Vasárnap

Csupa őszies melankólia: éjjel számíthatunk ködre, párára, rétegfelhőzet kialakulására, másutt pedig a fátyolfelhők mellett általában többórás napsütést is elcsíphetünk. Legfeljebb északkeleten fordulhat elő néhol szitálás, gyenge eső. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között, a legalacsonyabb éjszakai pedig 4 és 12 fok között várható.

(OMSZ)