Íme a képek, amelyek látványától Duró Dórának Csák János segítségével sikerült megóvnia a kiskorú magyarokat

KULTÚRA
2023 október 28., 10:04

„A Golden Gays egy Fülöp-szigeteki idős LMBTQI+ közösség, évtizedek óta együtt élnek és támogatják egymást egy olyan országban, ahol diszkriminációval, előítéletekkel és életkoruk, társadalmi-gazdasági helyzetük miatt fokozott nehézségekkel kell szembesülniük” – írja a Telex a Magyar Nemzeti Múzeumban látható World Press Photo kiállítás képaláírását idézve.

Ez az a fotósorozat, amely miatt Duró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese a „gyermekvédelmi” törvényre hivatkozva törvényességi felügyeleti eljárást kezdeményezett Csák János illetékes miniszternél. Aki aztán – mint arról korábban beszámoltunk – meg is állapította a törvénysértést, hogy a Mi Hazánk közleménye szerint végül úgy rendelkezhessen: a továbbiakban 18 év alattiak nem látogathatják a kiállítást.

Hannah Reyes Morales Melegek idősotthona című alkotása egy Fülöp-szigeteki idősotthon lakóit ábrázolja, a World Press Photo közösségi oldalának júniusi posztja szerint ezekről van szó:

link Forrás

Morales felvételeit sorozat kategóriában díjazta a zsűri. Mint a Telex írja, indoklásuk szerint azért, mert a képek alkalmasak a közösség bensőséges szeretetének, örömének és méltóságának ábrázolására.

A kiállítás november 5-éig látható a Nemzeti Múzeumban, péntekenként, szombatonként és az utolsó napon meghosszabbított nyitva tartással, erre a történtek után fokozottan is szükség lesz. Az intézmény honlapján azonban változatlanul ez olvasható: „Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiállítás látogatása 14 éves kor alatt felnőtt felügyelete mellett ajánlott!”

Frissítés: 13:07-kor a honlapon már ez van: „Felhívjuk figyelmüket, hogy a kiállításra 18 év alattiak nem válthatnak belépőjegyet.