Magyarországon lesz hazai pályán az izraeli futballválogatott, a románok elleni meccset várhatóan Debrecenbe viszik

foci-eb
2023 október 28., 11:45

Izrael Magyarországon játssza le hátralévő hazai meccseit a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjében, a korábbi romániai sajtóhíreket a Nemzeti Sport híre szerint most az izraeli szövetség is megerősítette. Eddig arra lehetett számítani, hogy valamelyik budapesti stadion lesz a meccsek helyszíne, ám a romániai Digisport úgy tudja, az izraeli–románt Debrecenbe vihetik.

A helyszínmódosításra azért van szükség, mert az Izrael–Románia mérkőzés napján, november 18-án a Fehéroroszország–Andorra meccset is Budapesten rendezik, a rendőrség pedig állítólag nem vállalta egyszerre mindkettő biztosítását.

photo_camera A selejtezők első román–izraeli meccsét Bukarestben játszották 2023. szeptember 9-én Fotó: DANIEL MIHAILESCU/AFP

Arról, hogy a meccseket nézők előtt játsszák-e le – a fehéroroszokéi zárt kapusak szoktak lenni –, és hogy a november 15-ei Izrael–Svájcot hol rendezik, egyelőre nincs információ.

Az izraeli válogatott 3. a csoportjában, és a háború miatt elhalasztott két meccse után még van esélye kijutni az Eb-re. November 12-én Koszovóban, november 21-én Andorrában lép pályára a válogatott, míg magyarországi hazai meccsein 15-én Svájcot, 18-án Romániát fogadja. Románia jelenleg az 1. helyen áll, egy ponttal előzve meg Svájcot.