Vasárnap hajnali 3 órakor minden magyar embernek föl köll kölnie

belföld
2023 október 28., 08:40

Kezdődik a téli időszámítás: vasárnap hajnali 3-kor az órákat vissza kell állítani 2 órára.

Erről már csak azért sem érdemes megfeledkezni, mert visszanyerjük most azt az órát, amit tavasszal elvettek tőlünk. Fontos tudni, hogy csak az ortodox iskola képviselői szerint muszáj pont hajnali 3-kor foganatosítani ezt az átállást, erre máskor is sort lehet keríteni privátim, például lefekvés előtt, vagy ébredés után.

Ez persze nem érvényes minden esetben, amint az alábbiakból is kiderül.

Az óraigazítás a vasútnál és a Volánbusznál is csak néhány belföldi és nemzetközi járatot érint, a menetrendet emiatt nem kellett módosítani.

Egyes vonatok 2 és 3 óra között megvárják az óraigazítást, és utána a téli időszámítás szerint közlekednek – közölte a Mávinform az MTI-vel.

Ez érinti egyebek mellett a győri, az esztergomi, a székesfehérvári, a váci, a nyíregyházi és a békéscsabai vonalat, valamint a Szeged–Hódmezővásárhely vasútvillamost is. A nemzetközi vonatok közül külföldön éri az óraállítás például a brassói, a bukaresti, a müncheni, a zürichi, továbbá a Kijev–Bécs járatot.

A Volánbusznál Érd és Diósd, Hódmezővásárhely és Szentes térségében, valamint a kiskunhalasi vonalon módosul egyes járatok közlekedése.

Budapesten az óraállítás miatt a legtöbb éjszakai járat menetrendje nem változik. (via MTI)