Kiperelte a DK a közmédiából, hogy mennyit keresnek a legismertebb arcai

Média
2023 október 29., 11:18

Pert nyert a Demokratikus Koalíció az MTVA ellen, így kiderült, hogy mennyit keresnek a közmédia legismertebb arcai. „Csak olyan emberek fizetéseit hozhatjuk nyilvánosságra, akiknél ezt a közérdek indokolja, akik aktívan részt vesznek a közszolgálatiság, az adófizetők és az ország elárulásában, vagy arcukat, hangjukat és nevüket adják a hazugságokhoz a képernyőn” – írta a párt közleménye. És akkor a nevek és a számok:

  • Császár Attila, aki a Hír Tv-nek a 2006-os tévéostromról készített elfogult tudósítást, jelenleg hírterületi vezető szerkesztőként havi 1.300.500 forintot keres.
  • Meszes Boglárka műsorvezető volt az, aki az elhíresült „kérdésekkel provokált az újságíró” hírblokkot olvasta be, ő 1.346.000 forintot kap havonta.
  • A Pitbull becenevű Németh Zsolt hírigazgató fizetése 1.600.000 forint, Bende Balázs mellett ő beszélt a 2019-es kiszivárgott hangfelvételen.
  • Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió új igazgatójaként havi 1.667.000 forintot kap.
  • Nagy Katalin - aki évekig csinálta a péntek reggeli interjúkat Orbán Viktorral - most brüsszeli tudósítként dolgozik havi 5 300 euróért, azaz több mint kétmillió forintért.
  • Lánczi Tamás egykori helyettes államtitkár, jelenleg az MTVA online igazgatóságának igazgatója 2.168.500 forintot visz haza.
  • A legtöbb pénzt természetesen Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója - akiről a bíróság kimondta, hogy lehet hírhamisítónak nevezni - kapja, havi 3.500.000 forintért dolgozik.

Az MTVA által kiadott adatok szerint a fentieken túl egyes vezetők 3 vagy akár 6 havi fizetésüket is megkaphatják prémiumként, de azt a DK közleménye szerint nem tudni, hogy ki kap ilyet. Az adatokhoz közérdekű adatigénylési per után jutott hozzá a párt.