Három évre eltiltotta a FIFA a Spanyol Labdarúgó-szövetség kéretlen csókokba belebukott elnökét

külföld
2023 október 30., 12:34

Minden futballhoz kapcsolódó tevékenységtől eltiltotta a FIFA a következő három évre Luis Rubialest, a Spanyol Labdarúgó-szövetség korábbi elnökét. A spanyol győzelemmel zárult női vébédöntő utáni erőszakos csókja, a játékosok fogdosása miatt Luis Rubiales igazi közellenség lett. Augusztusban az ünneplő játékosokat kéretlenül megcsókolta, ez pedig óriási botrányt szült Spanyolországban. Az esetéről itt írtunk hosszan.

Rubiales kéretlen csókja
photo_camera Rubiales kéretlen csókja Fotó: FRANCK FIFE/AFP

A FIFA most közleményben tudatta, hogy fegyelmi bizottsága „három évre eltiltotta Luis Rubialest minden labdarúgással kapcsolatos nemzeti és nemzetközi szintű tevékenységtől, miután megállapította, hogy megsértette a FIFA fegyelmi szabályzatának 13. cikkelyét".

A döntés ellen fellebbezhet az egykori vezető. A FIFA hozzátette, hogy abszolút elkötelezett „minden ember integritásának tiszteletben tartása és védelme, valamint a tisztességes viselkedés alapvető szabályainak betartása mellett". Közben egyébként a spanyol legfelsőbb bíróság is vizsgálja az ügyet. Hermoso kéretlen megcsókolása miatt Rubiales ellen szexuális erőszak, valamint kényszerítés ügyében is vádat emelhetnek.

(Guardian)