Bejelentette a Momentum, hogy jelöltet indít Horváth Csabával szemben Zuglóban

POLITIKA
2023 október 31., 10:14

Rózsa András, a kerület eddigi alpolgármestere lesz a Momentum polgármesterjelöltje Zuglóban a jövő évi önkormányzati választáson. Rózsát Hadházy Ákos, a kerület országgyűlési képviselője és a Civil Zugló Egyesület is támogatja.

Gelencsér Ferenc, Rózsa András és Hadházy Ákos
photo_camera Rózsa András, a Momentum Zuglói polgármesterjelöltje (középen)

„Magyarország rossz kezekben van. De ha körbe nézünk itt, akkor azt látjuk, Zugló is rossz kezekben van” – így kezdődik az a videó, amelyben bejelentették Rózsa indulását. A videó Gelencsér Ferenc, a Momentum elnökének Facebook-oldalán jelent meg. A viszonylag hosszú anyagban Gelencsér, Rózsa és Hadházy Ákos hosszan érvelnek amellett, hogy a kerület mostani vezetése alkalmatlan a feladatára.

link Forrás

A politikusok állítása az, hogy bár Tóth Csabát sikerült eltávolítani a zuglói közéletből „a pókhálója továbbra is beszövi” a kerületet. Hogy ki az a Tóth Csaba, és hogyan sikerült egy előválasztás során gyakorlatilag megbuktatnia Hadházy Ákosnak, arról egy egész Magyar Jeti adás szólt.

link Forrás

A kerületben azóta megromlott a viszony a 2019-ben még összefogott ellenzéki pártok között, és sorra derültek ki botrányok. Legutóbb például arról írtunk, hogyan működött szocialista kifizetőhelyként működött a Zugló TV.