Berlusconi családja nem fizet többet a bunga-bunga partin részt vevő lányoknak

külföld
2023 november 03., 15:56

Felfüggesztette a havi 2500 eurós kifizetéseket Silivo Berlusconi családja, amit a volt olasz miniszterelnök bunga-bunga partijain részt vevő húsz lány kapott, írja a Reuters. A lap szerint a család két nőnek levelet is küldött, amiben közölte velük, hogy év végéig el kell hagyniuk a Berlusconi által biztosított lakásokat. A politikus júniusban, 86 éves korában halt meg.

Silvio Berlusconi 2018. május 7-én Sergio Mattarella államfő a parlamenti pártokkal folytatott találkozója után tartott satjótájékoztatóján a római elnöki palotában, a Quirinaléban.
photo_camera Fotó: TIZIANA FABI/AFP

A bunga-bunga bulis ügyben Berlusconit azzal vádolták, hogy fiatal nőket vesztegetett meg és kényszerített hamis vallomásra a bíróságon. Februárban vele együtt további huszonnyolc embert, köztük húsz nőt is felmentettek, akik rendszeresen részt vettek a volt kormányfő titkos szexpartijain.

A bulikra 2010 májusában derült fény, a vizsgálat során kiderült, hogy az akkor hetvennégy éves Berlusconi villáiban titkos szexpartikat rendezett fiatal, nem ritkán kiskorú lányok részvételével, majd napvilágot látott az is, hogy egyszerre több kiszolgáltatott nőt támogatott, lakást fizetett nekik, ajándékokkal halmozta el őket „segítségnyújtás" címen.