Felmentették Berlusconit a bunga-bunga partis vádak alól

nők
2023 február 15., 17:03

Felmentették Silvio Berlusconit a bunga-bunga bulis ügyben: a volt olasz miniszterelnököt azzal vádolták, hogy fiatal nőket vesztegetett meg és kényszerített hamis vallomásra a bíróságon. Vele együtt további huszonnyolc embert, köztük húsz nőt is felmentettek, akik rendszeresen részt vettek a volt kormányfő titkos szexpartijain.

A per tárgyalása hat évig tartott, és a mostani ítélettel végleg pont került a Berlusconi nevéhez fűződő bunga-bunga partik miatt indított eljárásra. A bunga-bunga a politikus legutolsó kormányfői ciklusa idején, 2010 májusában vált ismertté, amikor egy tizenhét éves, Ruby néven elhíresült marokkói táncosnőt lopás miatt fogtak el. A vizsgálat során kiderült, hogy

az akkor hetvennégy éves Berlusconi villáiban titkos szexpartikat rendezett fiatal, nem ritkán kiskorú lányok részvételével, majd napvilágot látott az is, hogy egyszerre több kiszolgáltatott nőt támogatott, lakást fizetett nekik, ajándékokkal halmozta el őket „segítségnyújtás" címen. A perben Berlusconit azzal vádolták, hogy hamis vallomásért tízmillió eurót fizetett az ügyben érintett nőknek.

Silvio Berlusconi az AC Milan és az Inter Milano meccsén ünnepli a születésnapján 2008. szeptember 28-án.
photo_camera Silvio Berlusconi az AC Milan és az Inter meccsén ünnepli a születésnapját 2008. szeptember 28-án Fotó: Pressefoto Ulmer / Alberto Lingria

A volt miniszterelnököt a per korábbi fázisaiban már felmentették kiskorúak prostitúcióra kényszerítése vádja alól is, mert az indoklás szerint „nem gyakorolt nyomást a fiatal nőkre”, a pontos életkorukat pedig nem ismerte. Több évre ítélték viszont a lányokat Berlusconihoz szállító embereket. Az ítéletet Ruby – valódi nevén Karima El Mahroug – személyesen hallgatta végig az ülésteremben.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.