Berúgta az NBA ajtaját a francia csodakosaras

sport
2023 november 03., 14:34

Kevés újonc kosárlabdázót övezett akkor felhajtás eddig az amerikai profi kosárlabda-ligában (NBA), mint idén a francia Victor Wembanyamát. A 224 centis, 19 éves játékos a liga egyik, ha nem a legnagyobb tehetsége, alkatához képeset egészen elképesztő a labdavezetése és a dobótechnikája is, nem csoda, hogy a San Antonio Spurs őt választotta elsőként a játékosbörzén.

photo_camera Fotó: CHRISTIAN PETERSEN/Getty Images via AFP

Wembanyama nyáron felszedett pár kiló izmot, az edzőmeccseken és az alapszakasz első mérkőzésein is elég ígéretesnek tűnt. Péntek hajnalban, mindössze az ötödik meccsén azonban valósággal berúgta az ajtót. A liga egyik legjobb csapata ellen, a korábbi MVP-vel, Kevin Duranttel felálló Phoenix Suns ellen parádézott, összesen 38 pontot dobott, mellé összeszedett 10 lepattanót és 2 blokkot is. Csapata végül 132-121-re győzte le a Suns-t.

link Forrás

A francia a San Antonio történetének harmadik legjobb újonc teljesítményét produkálta, csak David Robinson előzi meg, aki 1990-ben dobott 41, majd 39 pontot. Azt, hogy mekkora szó ez, jól jelzi, hogy Wembanyama statisztikájához hasonlót tinédzserként korábban csak LeBron James és Kevin Durant tudott elérni.