Eltemették Matthew Perryt

GYÁSZ
2023 november 04., 11:41

Pénteken eltemették az 54 évesen elhunyt Matthew Perryt egy Los Angeles-i temetőben. A zárt körű szertartáson a rokonok és a Jóbarátok színészei vettek részt.

A gyászolók a Forest Lawn temetőben gyűltek össze Hollywood Hills negyedben, egy mérföldnyire a Warner Bros stúdiójától, ahol a sorozatot forgatták. A temetőben olyan szupersztárok is nyugszanak, mint Michael Jackson, Lucille Ball és Elizabeth Taylor.

A helyi bulvárlapok értesülései szerint a Jóbarátok mind az öt társszeleplője – Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc és David Schwimmer – jelen volt a temetésen, rajtuk kívül nagyjából 15-en lehettek még, rajongók, fotósok, újságírók nem lehettek ott.

photo_camera Rajongói emlékhely New Yorkban, 2023. október 31-én Fotó: VANESSA CARVALHO/Brazil Photo Press via AFP

Perry halálának okát és módját továbbra sem sikerült megállapítani, a boncolás és a toxikológiai vizsgálatok nem adtak magyarázatot. Azt tudni lehetett, hogy a színész évekig küzdött drog- és alkoholfüggőségével, de az első vizsgálatok kizárták a fentanil- vagy metamfetamin-túladagolás lehetőségét. Négy-hat hónapba is telhet, mire kiderül, mi okozta a színész halálát.

Nem sokkal a történtek után alapítványt hoztak létre Perry nevében, amely segítene a függőséggel küzdőknek. „Amikor meghalok, nem akarom, hogy a Jóbarátok legyen az első, amit emlegetnek” – mondta tavaly a színész, aki azt szerette volna, ha a másoknak nyújtott segítség lett volna az első dolog, ami az emberek eszébe jut róla. 2022-es memoárjából idézi a BBC: „A függőség túlságosan erős ahhoz, hogy bárki egyedül legyőzze. De együtt legyőzhető.” (Guardian)