Több mint 50 halottja lehet az újabb gázai menekülttábort ért légicsapásnak

háború
2023 november 05., 07:07

Szombaton késő este bombatámadás érte a Gáza középső részén fekvő Al-Maghazi menekülttábort, az izraeli légicsapásnak a WAFA palesztin hírügynökség szerint 51 halottja van, főként nők és gyerekek - írja a Reuters. A Hamász által irányított gázai egészségügyi minisztérium szóvivője, Ashraf al-Qidra számokat nem közölt, de jelezte: sok súlyos sérültet kórházba szállítottak.

photo_camera Sérült nőt szállítanak az Al Aqsa Kórházba az Al-Maghazi menekülttábort ért légicsapás után.
Fotó: MOHAMMED ZAANOUN/Middle East Images via AFP

A helyi kórház ápolási vezetője a CNN-nek azt mondta: a tábor egyik házát érte találat, közvetlenül a lakókat bombázták. A légicsapás után a Hamász azzal vádolta Izraelt, hogy közvetlenül a civil lakosságot támadja, Izrael azonban állítja, hogy támadásai a Hamász ellen irányulnak. Az izraeli hadsereg szóvivője közölte: egyelőre vizsgálják, hogy a támadás idején az Izraeli Védelmi Erők a térségben voltak-e.

Nem ez volt az első eset, hogy menekülttábort ért támadás a Gázai övezetben a háború kezdete óta, október 31-én a dzsabaliai menekülttáborra mért légicsapást az izraeli hadsereg.

Gázai egészségügyi tisztviselők szombaton közölték: több mint 9488 palesztin vesztette életét a háborúban annak kezdete óta.

via Reuters, CNN