Az ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, aki légpuskával lőtt rendőrökre

bűnügy
2023 november 06., 15:56

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nyomoz egy férfi ellen, aki légpuskával lőtt rá egy rendőrre.

Mint arról korábban beszámoltunk szomszédja gyermekét gyilkossággal fenyegető erdőtarcsai férfiról érkezett bejelentés a nógrádi rendőr-főkapitányságra péntek este. Az ügyészség közleményében az áll, hogy megalapozott gyanú szerint a nógrádi férfi az intézkedő rendőröket szidalmazva fogadta, és kiabálva közölte velük, hogy „ha nem mentek el pár perc múlva, meg fogtok dögleni”. A rendőrök folytatták az intézkedést a férfival szemben, közben azt észlelték, hogy az elkövető egy fegyvernek látszó tárgyat tart a kezében, amit a rendőrök felé fordított, majd azzal lövést adott le az egyikükre.

A légpuskából kilőtt lövedék a sértettet a mellkasán találta el, melynek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elkövető később újabb lövést is leadott a rendőrök felé, amely azonban senkit nem talált el. A férfit az időközben értesített és a helyszínre érkező Terrorelhárítási Központ munkatársai fogták el.

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki a férfit, aki nem tett vallomást az ügyben. A körülményekből az állapítható meg, hogy az elkövető nem tanúsít jogkövető magatartást, annak ellenére sem, hogy korábban már büntetőeljárás indult ellene, és annak hatálya alatt, újabb bűncselekményeket követett el, mindezt oly módon, hogy szándékosan hivatalos személyekre támadt.

A gyanúsított 2023. június óta zaklatás miatt büntetőeljárás hatálya alatt áll, ennek ellenére más sértettek sérelmére újabb bűncselekményeket követett el, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra bocsátása esetén további szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el, ezért a nyomozó ügyészség indítványozta a letartóztatását. A kényszerintézkedést a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája elrendelte, a végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Az elfogásáról videó is készült:

link Forrás