Zárt kapuk mögött, Plovdivban rendezik a bolgár-magyart, mert a Bolgár Labdarúgó Szövetség tart az ultrák akciójától

foci
2023 november 06., 14:36

Biztonsági okokból megváltoztatta a helyszínét és időpontját, valamint zárt kapussá nyilvánította a bolgár-magyar EB-selejtezőt a Bolgár Labdarúgó Szövetség. A meccset így november 16-án, a 20:45-ös kezdés helyett 18 órától, Szófia helyett Plovdivban tartják.

A bolgár szövetség azért kérvényezte az UEFA-tól a módosításokhoz való hozzájárulást, mert tartott a bolgár ultrák demonstrációjától. A szurkolók klubszimpátiájuktól eltekintve, közösen hirdettek akciót a bolgár-magyar meccs 18. percére. Azért a tizennyolcadikra, mert 18 éve vezeti a szövetséget Bobby Mihailov, akinek azonnali távozását követelik.

Az ultrák a demonstrációval kapcsolatos kommunikációra létrehoztak egy Facebook-oldalt is. Az elnök lemondása mellett a teljes bolgár labdarúgás reformját szeretnék elérni, mert szerintük szép jövője lehetne a bolgár válogatottnak, de csak akkor, ha azonnali, átfogó változások lesznek a rendszerben.

Kerkez Milos a Magyarország-Bulgária EB-selejtező mérkõzésen a Puskás Arénában 2023. március 27-én
photo_camera Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI/MTVA

Az ultrák a zárt kapus meccs hírére is reagáltak. Azt írták, a szövetség lábbal tiporja a demonstrációhoz és véleménynyilvánításhoz fűződő jogaikat, és a döntést látva mindenki felteheti magának a kérdést, vajon Észak-Koreában vagy egy demokráciában él-e. Emellett egy tüntetést is meghirdettek a plovdivi stadion mellé, a meccs végére időzítve, 20 órás kezdéssel.

A bolgár válogatott az EB-selejtező csoport utolsó helyén áll, miután hat meccs alatt mindösszesen két pontot szerzett.

(via mlsz.hu, bnn)