Az osztrák szélsőjobboldalhoz közel álló üzletemberé a helikopter, amivel Mészáros Lőrincék repültek

belföld
2023 november 08., 15:28

A Glock Aviation GmbH flottájába tartozik az az OE-XWY lajstromjelű helikopter, amivel Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea a hétvégén Szegedről Budapestre repült, írja a Válasz Online. A cég tulajdonosa a híres pisztolygyártó, a 94 éves Gaston Glock és felesége, Kathrin Glock.

photo_camera Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

A lap szerint az eurómilliárdos üzletember közel áll a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnökeihez, és rendszeresen támogatta is a pártot. Neve a volt alkancellár, Heinz-Christian Strache Ibiza-botrányában is előkerült. 2019-ben a szélsőjobboldali pártvezér egy kiszivárgott ibizai videón arról beszélt részegen, milyen ellenszolgáltatásokat tud kínálni az FPÖ-nek adott támogatásokért cserébe. A média felvásárlására például Orbán Viktor módszereit tartotta irányadónak.

link Forrás

A Szegeder Mészárosék utazása kapcsán azt írta, a helikopter hazafelé Hatvanpuszta felé került, de nem szállt le a birtokon. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő pedig azt írta, hogy az OE-XWY leggyakrabban Budaörs és Ferihegy között ingázik, hogy Mészároséknak azt a rövid utat se kelljen autóval megtenniük.