Kadirov elnök 18, 16 és 15 éves fiai megkapták a csecsen parlament által adományozható legnagyobb kitüntetést

külföld
2023 november 09., 14:41

Ramzan Kadirov csecsen elnök fiai megkapták a csecsen parlament legmagasabb kitüntetését, írja a Meduza. A Daimekhkan Siy (A haza becsülete) kitüntetésben részesített Ahmat 18, Eli 16, míg a nemrég az apja testőrségének vezető pozíciójába is beültetett Adam mindössze 15 éves.

„Ahmat, Eli és Adam fényes példa a fiatalabb generáció számára! Kora gyermekkoruktól kezdve tanulják a vallás kánonjait, sikereket érnek el a tanulmányokban, a sportban és a társadalmi tevékenységekben. A tiszteletre méltó Kadirov család többi képviselőjéhez hasonlóan ők is népünk igazi büszkeségei, akik minden tettükkel a haza érdekeit igyekeznek szolgálni” – indokolta a döntést a csecsenföldi sajtóminisztérium vezetője, Ahmed Dudajev. Hogy pontosan miért kapták az elismerést, az nem derült ki.

Adam azzal vált szélesebb körben ismertté, hogy a grozniji előzetes letartóztatási központban megverte a Korán-égetés vádjával letartóztatott Nyikita Zsuravelt. Az erről készült felvételt az apja osztotta meg azzal a megjegyzéssel, hogy büszke a fiára.

A fiú karrierje azóta meredeken ível felfelé: rövid időn belül ez a hatodik kitüntetése. Megkapta a csecsenföldi hős címet, később regionális kitüntetéseket kapott Tatárföldön, valamint Karacsáj- és Cserkeszföldön. November 5-én lett csúcstestőr, két nappal később megkapta a Kabard- és balkárföldi Köztársasági Érdemrendet és az Umma érdemrend első fokozatát.