Csák nem fogadta el Vidnyánszky lemondását, egyelőre marad a Nemzeti Színház igazgatója

belföld
2023 november 13., 11:19

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója a mai napon benyújtotta lemondását Csák János kulturális és innovációs miniszternek, aki csak a színházban történt balesettel kapcsolatos vizsgálat lezárultát követően foglalkozik a kérdéssel, szemlézte a minisztérium közleményét az Infostart.

Addig is Vidnyánszky Attila maradéktalanul ellátja a színház vezetésével összefüggő feladatait. A Minisztérium továbbra is folyamatos kapcsolatot tart az intézménnyel és figyelemmel követi a vizsgálati eljárást, írta a lap.

photo_camera Fotó: Németh Dániel/444

Vidnyánszky Attila hétfőn jelentette be, hogy a színházban történt pénteki baleset miatt benyújtja lemondását. Ahogy azt megírtuk, baleset miatt szakadt félbe a pénteki esti Rómeó és Júlia a Nemzetiben. Két színész megsérült, Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót a mentősök kórházba szállították. Később az RTL Híradó megtudta, mindkettőjüket meg kellett műteni. A lap szerint a két színész négy métert zuhant a Rómeó és Júlia díszletének vastraverzéről. A díszletről a darab honlapján lehet látni képeket és videókat.

Hétfőn társulati ülést tartottak a színházban, ennek végén jelenthette be távozását az igazgató. Az intézmény hivatalosan még semmit sem közölt az esetről, és a dolgozóknak is megtiltották, hogy nyilatkozzanak a médiának az Index szerint