Izrael védelmi minisztere szerint a Hamász elvesztette az irányítást Gáza felett

háború
2023 november 13., 19:27

„A Hamász elvesztette az irányítást Gáza felett, a terroristák délre szöknek, a civilek kifosztják a Hamász bázisait, nem bíznak már a rendszerben” – jelentette be Joáv Galant izraeli védelmi miniszter.

„Erőink előrehaladnak, tervszerűen végzik a feladataikat, ahogy növeljük a nyomást, látjuk az eredményét, mindennap újabb Hamász-parancsnokokat, és több tucat, néha több száz terroristát iktatunk ki. A hadsereg elér Gázaváros központjába, és megfontolásai szerint cselekszik” – mondta a védelmi miniszter.

Azt mondta: „Az elmúlt napokban fokoztuk azon tevékenységünket az alagutak ellen, amely kikényszeríti a terroristákat a járatokból. És ott vagy elesnek, vagy feltétel nélkül megadják magukat, nincs harmadik lehetőség.”

Joáv Gallant Észak-Izraelben 2023. november 11-én.
photo_camera Joáv Gallant Észak-Izraelben 2023. november 11-én. Fotó: Izrael Védelmi Minisztériuma/Anadolu via AFP

„Feladataink elvégzésén dolgozunk, nincsenek időkorlátaink, céljaink vannak. El fogjuk érni céljainkat, ennek élén a Hamász elleni teljes győzelmet, és az elraboltak hazatérését” – mondta az izraeli médiában nyilvánosságra hozott videó végén.

Pár perccel a védelmi miniszter beszéde után péntek óta először ismét rakétákkal lőtték a Gázai övezet környéke mellett az ország középső vidékét, benne Tel-Avivot és környékét is. A Ynet közzé tette az egyik izraeli katonai kommandó katonáinak fényképét, akik izraeli zászlóval a Hamász központi tanácsának épületében állnak. (MTI)