Kiakadt a Fox News producere a Capitolium ostromakor a csatorna hazugságain, kirúgták, és most perel

külföld
2023 november 14., 06:35

Jason Donner a Fox News producereként a Capitoliumban tartózkodott 2021. január 6-án, amikor Trump-párti tüntetők rohamozták meg az épületet. Amikor azt hallotta a saját csatornáján, hogy arról beszélnek, a zavargók „békések” és „súlyosan csalódottak”, betelefonált a vezérlőbe és gyakorlatilag mindenkit elküldött a fenébe. „Mindannyiunkat meg fogtok öletni” – mondta a hívásban a feletteseinek.

Rendőrök igyekeznek visszatartani a trumpista tüntetőket a Capitolium előtt 2021 január 6-án.
photo_camera Rendőrök igyekeznek visszatartani a trumpista tüntetőket a Capitolium előtt 2021 január 6-án. Fotó: OLIVIER DOULIERY/AFP

Később több panaszt is emelt a Fox kiegyensúlyozatlan tudósításai és műsorai miatt, leleplezte például az akkor még ott futó „Patriot Purge” című Tucker Carlson műsor kétes állításait is. Végül 2022-ben kirúgták arra hivatkozva, hogy nem jelent meg a munkahelyén, pedig ő beteget jelentett, mert egy covidoltás miatt lábadozott.

Most beperelte a Fox Newst, azt állítja, hogy politikai nézetei miatt jogellenesen diszkriminálták és megtorlás áldozata lett. Egyelőre meghatározatlan mértékű kártérítést követel.

Ez már a sokadik eset, hogy a csatornának bírósági perekkel kell szembenéznie a 2020-as választások és az azt követő zavargások utóélete miatt. Idén közel 800 millió dollárt fizettek ki a Dominion Voting Systems nevű cégnek, akik bizonyították, hogy a Fox tudatosan hamis összeesküvés-elméleteket terjesztett a szavazógépek biztonságáról. De 12 millió dollárt fizettek Abby Grossbergnek is, egy másik volt producernek, aki azt állította, hogy diszkriminatív munkahelyen dolgozott, és hogy a csatorna arra kényszerítette, hogy hamis vagy félrevezető vallomást tegyen a szavazógépes perben.

(ABC news)