Bernie Sandersnek kellett lecsillapítania az összeverekedni készülő republikánus képviselőt és a szakszervezeti vezetőt

külföld
2023 november 15., 11:00

Szokatlanul hevesre sikeredett a szenátusi meghallgatás kedden Washingtonban, ahol a fuvarozókat összefogó szakszervezet, a Teamsters vezetőjét, Sean O'Brient hallgatta meg a Bernie Sanders vezette munkaügyi bizottság.

link Forrás

Ennek a bizottságnak tagja a republikánus szenátor, Markwayne Mullin, aki a meghallgatás egy pontján váratlanul elővette O'Brien egy júniusi Twitter-posztját, melyben a szakszervezeti vezető azt írta a politikusról, hogy

„Micsoda egy bohóc, kamuember. Mindig is az volt, mindig is az lesz. Hagyj fel a keménycsávós színjátékkal a szenátusi meghallgatásokon. Tudod, hol találhatsz meg. Bárhol, bármikor, cowboy.”

A szenátor pedig úgy érezte, hogy a felhívásra most jött el az idő, ezért azzal fordult O'Brienhez, hogy itt a megfelelő helyszín és időpont, ha nem csak a száját akarja járatni, akkor tessék, itt van két "beleegyező" felnőtt, a végére juthatnak ennek az egésznek. O'Brien mondta, hogy nagyon szívesen benne van, amire jött még egy kis feleselgetés, hogy ki emelje fel előbb a seggét, majd Mullin tényleg felpattant, hogy meginduljon a szakszervezetis felé.

Ekkor avatkozott közbe Sanders, aki helyre parancsolta a republikánus politikust, emlékeztetve arra, hogy meghallgatáson vannak, és ő egy szenátor.

O'Brien később azt mondta a Reutersnek, hogy nem lett volna szabad belemennie ebbe, nem 12 évesek már, és hajlandó leülni Mulinnal egy sörre vagy egy kávéra, hogy megbeszéljék a dolgokat.