Házimunka elvégzésével is meg lehet bízni az Uber sofőrjeit a jövőben

külföld
2023 november 15., 07:51

Új szolgáltatással kísérletezik az Uber, mely révén a sofőröket fel lehetne bérelni mindenféle házimunkákra és napi teendők elvégzésére is, írja a Verge. Az Uber Tasks névre keresztelt projekt kísérleti programja egyelőre a floridai Fort Myers-ben és a kanadai Edmontonban lesz elérhető.

A Bloomberg már szeptemberben írt arról, hogy egy új, 'Házimunka' feliratú opció jelent meg az Uber applikációjának kódjában. Az új funkció nagyban hasonlít ahhoz, amit a népszerű amerikai szolgáltatások, a TaskRabbit vagy a Thumbtack már eddig is nyújtottak, csak ezúttal az Uber rendszerében sofőrként vagy futárként regisztrált felhasználók jelentkezhetnek majd a feladatok elvégzésére. A felhasználók előzetesen látni fogják, nagyjából mennyit kereshetnek majd a feladattal, és eszerint dönthetnek arról, hogy belevágnak-e.

Az Uber szóvivője szerint olyan típusú feladatokra lehet majd embereket keresni az alkalmazáson belül, mint bútor-összeszerelés, hóeltakarítás, mosás, pakolás, ünnepi díszítés, kert takarítása vagy fűnyírás. Conor Ferguson szóvivő szerint az Ubernél folyamatosan azon gondolkoznak, hogy hogyan érhetnék el, hogy az emberek még többféle módon keressenek pénzt az Uber révén, és ez csak egy újabb lépés ebbe az irányba.