Boltapokalipszis közeleg: a Lidl után a Rossmann se nyit ki december 24-én

gazdaság
2023 november 16., 10:12

A Lidl után a Rossmann is úgy döntött: zárva tartja üzleteit december 24-én. Több mint 200 üzlet csatlakozik így a karácsonyi boltzárhoz, írja a cég közleményében, amelyből kiderül az is, hogy a cégvezetés egyhangúan szavazta meg a karácsonyi boltzárat.

Mint írják, a bolthálózat szerint kiemelten fontos, hogy a munkatársaik számára biztonságot és támogatást nyújtsanak a felgyorsult kereskedelmi környezetben. És mivel példaértékűnek tartják a Lidl kezdeményezését, ők is lehetővé teszik, hogy december 24-ét munkatársaik készülődéssel, szeretteik körében tölthessék.

Ahogy azt mi is megírtuk: a Lidl november 10-én jelentette be, hogy az Egyenlő.hu keresztény-szociális szakszervezettel és a Fideszhez köthető Civil Összefogás Fórummal (CÖF) kötött megállapodás értelmében 8500 munkavállalójának ad szabadnapot december 24-én, cserébe december 23-án hosszabb ideig lesznek nyitva az áruházlánc boltjai.

A közlemény hozzáteszi, példaértékűnek tekintik a Lidlt – akik a CÖF mögé beállva rendelték el a zárvatartást –, és ők is lehetővé teszik, hogy ezt a napot mindenki készülődéssel, a szerettei körében tölthesse.

A napokban egyébként ötödször is ellenállt a kormány az általános boltzárnak, a fideszes többségű Vállalkozásfejlesztési bizottság ugyanis újfent nem vette tárgysorozatba a jobbikos Balassa Péter törvényjavaslatát arról, hogy december 24-ét nyilvánítsák munkaszüneti napnak.

Annyira nem meglepő, hogy ódzkodik ettől a Fidesz, tán emlékszünk még azokra a vad időkre, amikor a KDNP javaslatára rendes vasárnapi boltzár is volt. Élt: 2015 márciusa és 2016 áprilisa között. Ami pedig megmaradt belőle az utókornak:

link Forrás

via hvg.hu