Őszintébb módon nem lehet rácsodálkozni a Mi Hazánkra annál, ahogy a Mandiner tette

humor
2023 november 16., 09:54

A szivárványkoalíció együttműködési nehézségeiről szóló mélyreható elemzést közölt legújabb számában a Mandiner. A nyomtatott lap Gúzsba kötve is táncolni című anyagában pedig közölték a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási eredményeit is. Így nézett ki:

photo_camera Fotó: Olvasónk

Mivel nagy meglepetés első pillantásra nem éri az embert, elnézve az oszlopokat, a képeket beküldő olvasónk ki is emelte a lényeget:

photo_camera Fotó: Olvasónk

És bár persze szóvicceken és nyomdahibákon kuncogni nem annyira elegáns, mindenesetre a jelentősen kormányközeli Mandiner esetében érdemes megjegyezni: a vicc azért nem annyira új, legalább 3 évvel ezelőtt már dokumentáltan kuncogtak rajta mások is.

Ettől persze abszolút jogos kérdések is felmerülnek, ha már egy politikai elemzéshez készült grafikonnal állunk szemben, és ha már mostanában a Mi Hazánk határozza meg például azt, hogyan kell rigorózusan betartatni a kormány „gyermekvédelminek” nevezett törvényét, ráadásul úgy, hogy abba simán belebukik az egyik legszervilisebb fideszes politikus (pardon, múzeumigazgató!) is.

Mi haszna tehát a Mi hazánknak? Kinek mi haszna van a Mi Hazánkból? Mihasznák a mihazánkosok? És mi végre vagyunk a Földön? Minden megfejtést örömmel fogadok!