Kövér nem engedélyezte Ungár sajtos-meleges fotókiállítását

POLITIKA
2023 november 17., 08:01

A házelnök nem engedélyezte Ungár Péternek, az LMP frakcióvezetőjének kérését, amely az Országgyűlési Képviselők Barankovics István Irodaházának aulájába tervezett fotókiállítás megrendezésére vonatkozik – közölte a Magyar Nemzettel az Országgyűlés sajtóirodája.

Ahogy azt megírtuk, fotókiállítást akart szervezni az LMP a fenti helyszínen. Ungár hétfőn levélben kért engedélyt Kövér Lászlótól erre. Az Országgyűlés elnökének címzett beadvány szerint »Az akkumulátorgyártás és az infláció hatása a meleg közösségekre« címmel rendezték volna meg a kiállítást. A performansz keretében – amelyet a Magyar Nemzet LMBTQ-fotókiállításnak hív – olyan fotókat mutattak volna be, amelyeken az LMP két vállaltan meleg politikusa, Ungár Péter és Gál József egy trappista sajttal a kezében áll az iváncsai akkumulátorgyár előtt.

Ungár Péter a parlamentben 2023. november 6-án.
photo_camera Ungár Péter Fotó: Németh Dániel/444

Ahogy azt írtuk, az LMP társelnöke az elmúlt fél évben többször felszólalt az ellen, hogy az ellenzék többi része performanszokat tart a sajtónak, júliusban például a Momentum kordonbontásáról azt mondta: „Azért, hogy kedden meg szerdán legyen egy Telex meg egy 444 címlap, arrébb raknak egy kerítést, attól ne kelljen hasra esni.”

Ráadásul Ungár nyáron a Pride-dal kapcsolatban azt írta: „A szexuális kisebbségek kérdésköre egy hisztériává vált, amely valós súlyánál sokkal többet szerepel a vitáink között. Ez senkinek sem jó, a buziknak sem. Az egész egy önmagán túlmutató törzsi vita lett.”