Rossinak belefér, hogy valaki ne támogassa a válogatottat, de az más, ha ellene szurkol

futball
2023 november 18., 16:00
Marco Rossi a Himnuszt énekli az angolok ellen megnyert 2022-es budapesti meccs előtt
photo_camera Marco Rossi a Himnuszt énekli az angolok ellen megnyert 2022-es budapesti meccs előtt Fotó: Szaniszló Róbert/NurPhoto via AFP

Marco Rossi szövetségi kapitány a Bulgária elleni meccs után azt mondta: „Nem mindenki szereti a válogatottat, sok magyar van, akik nálam jóval kevésbé szeretik a válogatottat. Jó lenne, ha szégyenkeznének!”

A már biztosan Európa-bajnoki szereplő magyar válogatott Montenegró ellen zárja az Eb-selejtezőt vasárnap a Puskás Arénában. A meccs előtti sajtótájékoztatón Rossi a kérdések előtt elmondta, a bolgárok elleni meccs után miről is akart beszélni:

„Bulgáriában nem volt tolmács, ezért nem tudtam az anyanyelvemen kifejezni magamat. Angolul mondtam egy kifejezést, ami félrement, nem azt tükrözte, amit mondani akartam. Távol álljon tőlem, hogy bárkinek megítéljem a viselkedését. Demokráciában élünk, bárki gondolhat bármit. De az ember látja, mi történik, ki, hogyan viselkedik a mérkőzés előtt. Valamilyen szinten én is érzékeltem, hogy emberek azt kívánták, bárcsak veszítenénk vagy leégnénk egy adott mérkőzésen. Számomra abszolút belefér, hogy valaki ne támogassa a válogatottat, de az más minőség, amikor valaki ellene szurkol. Még egy dolog: még a nyáron Montenegróban azt mondtam szintén angolul az ellenfélre, hogy agresszív, ami nálam pozitív jelző. Azt jelenti, az ellenfél igyekszik elszívni a levegőt, bemozog a szabad területekre. A fordítást úgy értelmezték a helyiek, hogy nem tisztelem őket. Mi soha nem lépünk úgy pályára, hogy ne tisztelnénk az ellenfelet, ez számunkra alap.” (Nemzeti Sport)