Gólt szerzett Puskás a Pancho Arénában, a románok is kijutottak a németországi futball-Európa-bajnokságra

foci
2023 november 19., 07:03

Második magyarországi Eb-selejtezőjét sem sikerült megnyernie Izraelnek a felcsúti Pancho Arénában, a Svájc elleni 1-1-es döntetlen után szombaton 2-1-es vereség lett a vége Románia ellen. Ennek a stadion méreteihez képest szépszámú román szurkolósereg örülhetett nagyon, keleti szomszédaink ugyanis 2016 után ismét bejutottak egy nagy torna döntőjébe, ott lesznek a jövő évi németországi Európa-bajnokságon.

photo_camera Miguel Vítor, az izraeli és George Puscas, a román válogatott játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők 9. fordulójában, az I csoportban játszott Izrael;–Románia mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában, 2023. november 18-án Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A meccset a ferencvárosi Abu Fanival a cserepadon kezdő Izrael kezdte jobban, Zahavi már a 2. percben vezetést szerzett, a románok azonban két jó nevű futballista révén fordítani tudtak. Előbb a Reading csatára, George Puscas talált be a 10. percben, majd Hagi hozzátett még egyet a 63.-ban, az izraelieknek pedig erre már nem volt válaszuk.

Az Eb-selejtezők szombati napján született egy ennél is nagyobb nemzetközi érdeklődésre számot tartó eredmény: Franciaország 14-0-ra verte Gibraltárt, ami all-time rekord, ekkora különbséggel még soha nem végződött meccs a sorozatban, az eddigi csúcsot egy San Marino elleni 13-0-val a németek tartották.