A méltó meghalásért perelő Karsai Dániel kitett egy videót arról, hogy két év alatt mennyit romlott az állapota

Egészségügy
2023 november 20., 10:13

Friss videót posztolt ki fizikai állapotának változásáról Karsai Dániel. Az alkotmányjogásznál tavaly nyáron diagnosztizáltak ALS betegséget, ami a központi idegrendszer mozgásért, beszédért, nyelésért és légzésért felelős izmainak pusztulásával, idővel teljes bénulással és fulladással jár. A betegség kialakulásának pontos okai nem ismertek, így nem is gyógyítható. Sokak mellett a világhírű asztrofizikus Stephen Hawking is ebben szenvedett.

A 46 éves Karsai a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán pereskedik azért, hogy maga dönthessen az élete végéről. Az aktív életvégi döntések ugyanis nem legálisak Magyarországon.

link Forrás

A videóban a fizikailag csúcsformában lévő Karsai pontosan két évvel ezelőtt megtartott ju-jitsu övvizsgájának felvételeit vágták össze azzal, hogy jelenleg hogyan tud talpra állni fekvő helyzetből, a gyógytornája végén.

„A célom vele nem az önsajnáltatás, hanem minél teljesebb kép adása a helyzetről, amiben vagyok.” - írta a videó mellé az alkotmányjogász.

Karsai Dániel a 444-nek adott interjúban arról beszélt: „a reménytelenségben önmagában reményt tud adni, hogy van lehetőség méltósággal elmenni”.