Szijjártó Péternek ugyanúgy kinyomtatják a Nemzeti Sportot, mint Orbánnak

Média
2023 november 20., 10:42

Fotót posztolt arról a mindig készpénzzel fizető magyar külügyminiszter, hogy főnökéhez, Orbán Viktorhoz hasonlóan ő is arra utasítja beosztottait, hogy külföldi útjai során papírra kinyomtatva adják oda neki az aznapi Nemzeti Sportot. Ezúttal New Yorkban.

Bár ez a szokása utalhatna akár arra is, hogy Szijjártó javíthatatlan, régi vágású úriember, aki glaszékesztyűben, ébenfa sétabottal sem piszkálná meg az internetet, és a sportújságot is kizárólag papírverzióban szokta olvasni, a valóság egészen más.

A miniszter akkor árulta el magát, amikor 2021-es parlamenti meghallgatásán a Pegasus kémszoftvert gyártó NSO nevű izraeli cégről azt mondta, hogy amikor először kérdezték a vállalkozásról, elsőre azt hitte, hogy az nso.hu-ról, vagyis a sportlap online verziójáról érdeklődnek nála, hiszen az izraeli céget állítása szerint velük ellentétben nem ismeri.

Szijjártó egy ideje valami okból több témában is hasonló húrokat penget, amikor például sportcipőt vásárolt 75 ezerért a Balázs Kicks nevű boltban, a szokásos kérdésre fizetéskor annyit válaszolt:

Készpénz. Mindig.Ebben is az az Orbán volt a mintaképe, akit riportereink nemrég egy guriga bankjeggyel a kezében leptek meg egy ferencvárosi utcában.

link Forrás

Érdekes egybeesés, hogy nem sokkal a Fidesz meghatározó arcainak kurucosan készpénzpárti kiállása után indított készpénzpárti aláírásgyűjtő akciót a hivatalosan ellenzéki pártként nyilvántartott Mi Hazánk.