Nagyon úgy néz ki, hogy nem célszerű büntetőfékezni, mert végül a büntetőfékezőket büntetik meg

belföld
2023 november 21., 08:55

Egy veszprémi és egy soproni büntetőfékezővel szemben is vádat emelt az ügyészség.

Veszprém belvárosában két autós összekülönbözött egy közlekedési szituáción februárban. Az audis dühében megelőzte autótársát, büntetőfékezett előtte. A mögötte jövő autó már nem tudott megállni, így belehajtott. A sértett autójában 100 ezer forintos kár keletkezett. Az ügyészség a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést, járművezetéstől eltiltást, valamint 290 ezer forintos bűnügyi költség megfizetést indítványozott.

link Forrás

Sopronban júniusban egy negyven utast szállító távolsági busz állt ki a megállóból. A manővert egy autós veszélyesnek gondolta, ezt dudálással jelezte, de ezzel nem elégedett meg. A busz előtt haladva minden ok nélkül olyan erősen fékezett, hogy a jármű kerekei nyomot hagytak az útburkolaton. A buszsofőr fékezett, hogy elkerülje az ütközést. Az utasok közül többen elestek, egy utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

A buszsofőr hiába dudált, villantgatta a fényszóróját, az 54 éves vádlott elhajtott a helyszínről.

A vádlottal szemben - halmazati szabályok miatt - akár négy és fél év szabadságvesztés is kiszabható közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása miatt. Az ügyészség indítványozta eltiltását a járművezetéstől.