Nem akármilyen forradalmi innovációt avatott fel Semjén Zsolt

bürokrácia
2023 november 24., 13:26

Forradalmi innovációnak nevezte a Hazaváró programban megvalósuló fejlesztéseket Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az újbudai, Bocskai úti kormányablakban megnyíló Hazaváró pont átadásán.

photo_camera Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A politikus azt mondta, a külföldről tartósan hazatelepülni szándékozókat segítő honlap a magyar közigazgatás legjobb honlapja, a kormányablakokban megvalósuló ún. egyablakos ügyintézési lehetőség – magyarul és angolul – pedig példaértékű.

Panyi Miklós, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára azt mondta, a kormány a Hazaváró programmal a különböző élethelyzeteknek megfelelő, komplex szolgáltatáscsomagot dolgozott ki.

Sára Botond, Semjén Zsolt és Panyi Miklós (b-j) átadja a XI. kerületi, Bocskai úti kormányablakban megnyíló Hazaváró pontot 2023. november 24-én.
photo_camera Sára Botond, Semjén Zsolt és Panyi Miklós (b-j) átadja a XI. kerületi, Bocskai úti kormányablakban megnyíló Hazaváró pontot 2023. november 24-én. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Sára Botond, Budapest Főváros Kormányhivatalának főispánja a közigazgatásban jelentős mérföldkőnek nevezte a Hazaváró pontok megnyitását, és azt mondta: a honlap a felhasználó oldaláról közelíti meg az elintézendő ügyeket, az egyablakos ügyintézés pedig egyfajta VIP-szolgáltatásként értelmezhető – írja az MTI.

A XI. kerületi, Bocskai úti kormányablakban megnyíló Hazaváró pont az átadás napján, 2023. november 24-én.
photo_camera A XI. kerületi, Bocskai úti kormányablakban megnyíló Hazaváró pont az átadás napján, 2023. november 24-én. Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

(Tehát, ha jól értem, a program és a pont célja az, hogy a külföldön élőknek azt üzenik, jöjjenek haza ügyet intézni, és erre külön pontot is létrehoznak, mert amúgy borzasztó a bürokrácia.)