Több mint egymilliárd forintot osztanak szét a válogatott játékosai között az EB-kijutásért

sport
2023 november 24., 17:28

Anyagilag is jövedelmező, hogy a válogatott kijutott a 2024-es Európa-bajnokságra, a kvalifikációért a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) ugyanis 9,5 millió eurót, átszámítva 3,6 milliárd forintot kap az Európai Labdarúgó-szövetségtől (UEFA).

Magyar gólöröm a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk hetedik fordulójában Montenegró ellen a Puskás Arénában 2023. október 14-én
photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Sportal információ szerint a pénzt szétosztják, 35 százalékot, vagyis 1,26 millárd forintot a játékosok kapnak meg prémiumként. A nyolc mérkőzésen összesen 28-an játszottak, de voltak hatan, akik csak a keretben szerepeltek. Ha szövetség mindenkinek ugyanannyit ad, akkor fejenként 37 millióval lesznek gazdagabbak a játékosok, de valószínűbb, hogy az MLSZ súlyoz majd.

Marco Rossi és segítői 540 millió forintot (15 százalék) oszthatnak szét egymás között. Szintén 1,26 milliárd forint jut az Európa-bajnoki részvétel költségeire, a maradék 540 milliót pedig az utánpótlásra fordítja az MLSZ.

A válogatott 1985 óta nem látott sikeréről Tóth-Szenesi Attila írt hosszabban a 444-re, de a kijutásról még podcastot is készítettünk „Itthon már Szoboszlai a hős, nem Messi” címmel.