A kormány szerint a nők elleni erőszak Brüsszel és a baloldal miatt nő

POLITIKA
2023 november 25., 16:56

Becslések szerint Magyarországon évente 50 ember életét követeli a nők és gyerekek elleni erőszak, de Magyarországon nincs olyan hivatalos szerv, ami pontos adatokat közölne. November 25. a nők elleni erőszak felszámolásának világnapja, ezen a napon kezdődött el a 16 Akciónap globális kampány.

A Momentum a Karmelitánál emlékezett

A Momentum – és a párt nőügyi érdekképviseleti munkacsoportja, a Womentum – a Karmelita előtt emlékezett meg az áldozatokról. A Momentum EP-képviselője, Cseh Katalin a beszédét a neki írt trágár, gyűlölködő üzenetek felolvasásával kezdte, majd azt mondta:

„Ma átlagosan Magyarországon hetente 1 magyar nő hal meg erőszakos bűncselekmény miatt. Ezért követeljük a magyar kormánytól, hogy szigorítsa a távolságtartási szabályozást és indítson kampányt, amely erre a súlyos problémára hívja fel a figyelmet.”

link Forrás

Az eseményen a résztvevők két molinót is kihelyzetek a Karmelita előtt található kordonra, ezekkel a nők elleni erőszak megszüntetésének fontosságára és a kormány tétlenségre hívták fel a figyelmet. A molinókon olvasható Orbánnak az a mondása is, hogy: „Nőügyekkel nem foglalkozom.”

„35 verést szenved el egy magyar nő átlagosan, mielőtt segítséget kap. Az erőszakos bűncselekmények mindössze 0,1 százaléka jut el büntetőfeljelentésig. Ezt nem hagyhatjuk annyiban” – mondták a civil demonstrálók.

Gelencsér Ferenc, Orosz Anna és Sebők Éva azt mondták: „A Momentum foglalkozik nőügyekkel. Ezért is vagyunk ma itt, mert szeretnénk elérni azt, hogy a Holnap Magyarországán ennél biztonságosabb és megbecsültebb környezetben élhessen mindenki! Tegnap két határozati javaslatot nyújtottunk be az Országgyűlésnek a nők védelme érdekében. Általánosabban megfogalmazott határozati javaslatunkban azt kérjük az Országgyűléstől hogy szólítsa fel a Kormányt, hogy lépjen fel határozottan és hatékonyan a jellemzően vagy kizárólagosan nőket érintő erőszakformák ellen. Külön határozati javaslatban hívjuk fel a figyelmet a kényszerláthatás kiemelten problémás gyakorlatára.”

A megemlékezés 52 mécses meggyújtásával ért véget.

A kormány szerint a nők elleni erőszak Brüsszel és a baloldal bevándorláspárti politikája miatt nő

A Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) a Momentum szombati demonstrációjára reagálva közölte: a nők elleni erőszak Brüsszel és a baloldal bevándorláspárti politikája miatt nő.

A közlemény szerint „azok demonstrálnak ma a Karmelita előtt, akik Brüsszelben mindent megszavaznak azért, hogy elárasszák migránsokkal Európát”. Cseh Katalin maga is támogat minden brüsszeli javaslatot a migránsok betelepítésére – közölte a KTK, ami szerint a nők elleni erőszak Brüsszel és a baloldal bevándorláspárti politikája miatt nő Európa számos országában.

A KTK azt írta:

„Ha a Gyurcsány vezette baloldalon múlna, már Magyarországon is tömegesen itt lennének a migránsok és a magyar nők már nem lennének biztonságban Budapest utcáin és tömegközlekedési eszközein. Európában egyedül Magyarországon kérdezik meg az emberek véleményét arról, hogy mi a véleményük a brüsszeli bevándorláspárti politikáról és arról, hogy migránsgettókat akarnak létrehozni hazánkban is.”