A 8 éves Ella és a 15 éves Defna a magyar állampolgárságú kislányok, akiket elengedett a Hamász

háború
2023 november 26., 18:38

Vasárnap újabb két magyar állampolgársággal is rendelkező gyereket engedett el a Hamász a túszok közül. Szijjártó Péter magyar külügyminiszter közleménye szerint „ezáltal mindhárom olyan magyar túsz visszanyerte szabadságát, aki az izraeli-Hamász megállapodás alapján a szabadon bocsátandó kategóriába tartozott (nők és gyermekek)”.

A magyar állampolgársággal is rendelkező két kislány, a 8 éves Ella és a 15 éves Dafna Eljakim apjuknál, a Nahal Óz kibucban töltötték október első hétvégéjét, amikor a Hamász fegyveresei betörtek Izrael déli részébe. A terroristák megölték apjukat, Noamot, élettársát, Diklát, valamint Dikla 17 éves fiát, Tomert. A kislányok anyja, Majan Zin magyar állampolgár, azóta harcolt kiszabadításukért, azt is felajánlotta, hogy átveszi a lányok helyét a túszok között.

A két magyar állampolgárságú gyerek feltehetően a vasárnap délután szabadon engedett 17 túsz között volt. A korábban, már szombat éjjel elengedett túszok között is volt egy magyar állampolgársággal is rendelkező, a 18 éves Noga Weiss. (MTI)