Az MTVA 7,2 millió eurót fizet futball-kupasorozatok közvetítési jogaiért

tévé
2023 november 27., 16:23

A Magyar Hang arról írt, hogy bár az MTVA alulmaradt a Bajnokok Ligája televíziós közvetítési jogainak licitjén (emiatt nyáron óriási toporzékolás is folyt), a második és harmadik számú nemzetközi kupasorozattal vigasztalódhat 2024 őszétől. Az MTVA szerződéseinek listájából kiderült az is, hogy az IKO az állami cég nagybeszállítójává vált – írja a lap.

Franck Boli, az FTC játékosa (k) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ludogorec–Ferencváros meccsen a razgradi Ludogorec Arénában, Bulgáriában 2019. december 12-én.
photo_camera Franck Boli, az FTC játékosa (k) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Ludogorec–Ferencváros meccsen a razgradi Ludogorec Arénában, Bulgáriában 2019. december 12-én. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A lista alapján az MTVA 7,2 millió eurót (a szerződéskötés napján számolt árfolyamon 2,8 milliárd forintot) fizet három idényre az Európa-liga és az Európa-konferencialiga kupasorozat közvetítési jogaiért (utóbbiban szerepel most a Ferencváros).

A 2024-től a 2026–2027-es idény végéig érvényes közvetítési csomag ára duplája annak, amibe három éve a jelenleg hatályos megállapodás került: az előző sorozatért 3,6 millió eurót kértek (ez akkori árfolyamon 1,3 milliárd forintnak felelt meg, ezen a forintárfolyam romlása is látszik).

Mivel az MTVA még nem jelentett be semmit, nem tudni, milyen közvetítési csomagot vásároltak meg a jogtulajdonos nemzetközi szövetségtől (UEFA).