Valószínűleg manipulálták a kormány óriásplakátján Alex Soros kezét, de nem emiatt tüntették el azt pár nap múlva a poszterekről

POLITIKA
2023 november 27., 09:57
  • A kormány új konzultációs plakátjain látható Alex Soros-fotó nagy valószínűséggel Steve Mack New York-i fotóriporter 2016-ban készített képe.
  • Ha legálisan szerezte meg a kormánypropaganda, akkor feltehetőleg az Alamy nevű fotóügynökségnek fizettek érte.
  • De az eredeti fotón nem látszik Soros jobb keze.
  • Mégis rátették utólag, majd a plakátok kiragasztása után meggondolták magukat és plakátagasztók segítségével kiretusálták.
  • A kormánynak dolgozó kommunikációs cég hallgat az okokról, de lehetséges, hogy a nagyközönség úgy értelmezte, hogy itt nem Orbán, hanem Soros konzultál vele.

Néhány nappal azután, hogy elkezdték kiragasztani a kormány által szervezett legfrissebb nemzeti konzultáció óriásplakátjait, szokatlan dolog történt. Ennek megértéséhez érdemes felidézni a plakátot, amin Ursula von der Leyen német kereszténydemokrata politikus, az Európai Bizottság elnöke látható, mögötte Alex Soros, Soros György fia áll, a nagy fehér betűkkel kiírt szöveg pedig a következő hozzá: „Ne táncoljunk úgy, ahogy ők fütyülnek!”

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A szokatlan dolog pedig az volt, hogy a múlt hét elején ismét megjelentek a plakátragasztók a pár nappal korábban kihelyezett, szinte még ragadós óriásplakátok előtt, hogy egy fekete papírdarab ráragasztásával eltüntessék róluk Alex Soros jobb kezét. Az eredetileg kirakott plakátokon ugyanis Alex Soros jobb kézfeje is látható volt, olyan tartásban, mintha felemelt, kinyújtott mutatóujjal, tanárbácsis mozdulattal magyarázna valamit. A most már mindenütt látható 2.0-ás verzió tehát majdnem pont olyan, mint az eredeti, mínusz a gesztikuláló kéz.

Soros keze meglepően kicsi volt egyébként, nehéz volt eldönteni, hogy az ismert örökösnek abnormálisan nagy feje vagy apró kezecskéje van. A mutogató kéz leretusálását a legtöbb általunk meglátogatott hirdetőoszlopnál egy kisebb fekete papírlap felkasírozásával oldották meg, az egyik helyen viszont ráragasztottak még egy teljes plakátnegyedet.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.