Pár órán belül kiszabadulhatnak az alagútban rekedt indiai munkások

külföld
2023 november 28., 10:15

Több mint két hete vár a szabadulásra az a 41 építőmunkás, akikre ráomlott egy készülő alagút India Uttarakhand államában. Az omlás november 12-én reggel történt az északi állam Uttarkashi körzetében. Az építés alatt álló alagútban egy földcsuszamlás történt, ezért omlott be. A bent rekedteket oxigénnel, élelemmel és vízzel el tudták látni az elmúlt napokban, de arra, hogy egy olyan vastagságú csövet juttassanak el hozzájuk, amin ők maguk is kiférnek, eddig kellett várni.

„A menekülő-alagút telepítésének munkálatai befejeződtek, és a csapdába esett munkások hamarosan kiszabadulnak - posztolta Uttarakhand főminisztere, Pushkar Singh Dhami az X-en nemrég.

link Forrás

A BBC élőben követi a mentési munkálatok finisét. Ebből kiderül, hogy az úgynevezett menekülő-alagút kifúrásakor a fúrógép elromlott, és az utolsó métereket a szűk helyen bányamunkások vájták ki. A legközelebbi kórház Uttarkashiban teljes készültségben várja a szerencsétlenül járt munkások érkezését.

A mentőcsapatok kedden még megfeszítve dolgoztak a munkások kiszabadításán.
photo_camera A mentőcsapatok kedden megfeszítve dolgoznak a munkások kiszabadításán. Fotó: SAJJAD HUSSAIN/AFP

A múlt héten egy miniatűr videókamerát is beküldtek a munkásokhoz. Ebből kiderült, milyen körülmények között töltötték az elmúlt napokat.