Vona: A Második Reformkor még nem tart ott, hogy elinduljon a lejáratókampány

POLITIKA
2023 november 28., 13:02

A lejáratókampányokat ki kell érdemelni, a Második Reformkor (2RK) még nem tart ott, hogy a kormánynak érdekében álljon lőni rájuk - ezt mondta Vona Gábor a Partizánnak adott interjúban. Gulyás Márton arról kérdezte Vonát, hogy miért kerülik el most azok a kampányok, amiket 2016 és ‘18 között, még Jobbik-elnökként vezettek ellene.

Vona szerint ha majd lesz 20 százalékuk, akkor „valószínűleg megint kiderülnek rólam mindenféle dolgok”.

link Forrás

Elmondása szerint a pártban foglalkoznak ezzel a kérdéssel, ő pedig igyekszik lelkileg felkészíteni a fiatalabb tagokat arra, hogy milyen átélni egy ilyen kampányt. Arra pedig szerinte továbbra is számítani kell, hogy a kormány beveti ezt az eszközt.

Az eddigi kampányok üzenete Vona szerint az volt a kormány számára: megéri elkölteni erre néhány tíz- vagy százmillió forintot, ezzel ledarálni az ellenfelet és megnyerni a választást.

„Akkor tudod átvészelni azt, ha van közösséged” - mondja Vona, aki szerint 2018-ban neki családja és barátai ugyan voltak, de olyan politikai közössége, ami segített volna, valójában nem volt,

A 2RK-ban azt akarják elérni, hogy „amikor valakit megtámadnak, ne érezze magát annyira egyedül, mint én éreztem” - mondta.

link Forrás

A Jobbik egykori elnöke Valótlanul című filmünkben részletesen beszélt az ellene indított kormányzati feketekampányról. Múlt héten a kormánymédia munkatársaival vitatkozott erről az ATV műsorában. Vona új pártjáról, a 2RK-ról részletesen itt írtunk.