Elítéltek egy általános iskolai tanárt, aki az iskola egyik diákjával szexelt

bűnügy
2023 november 29., 19:25

Szexuális visszaélés miatt ítélt el a Püspökladányi Járásbíróság egy általános iskolai tanárt, aki diákjával tartott fent viszonyt.

A férfi 2022 januárjában, egy üzenetküldő alkalmazáson keresztül vette fel a kapcsolatot az iskolába járó egyik diákkal, akivel hamar bizalmas viszonyt épített ki. Februárban már személyesen is találkoztak.

A tanár - kihasználva hatalmát - arra is rábírta a diákot, hogy szexeljenek. A viszonyt pedig egészen március végéig fenntartotta.

Mivel a diák kiskorú volt, a tanár tettét szexuális visszaélésnek minősítette a bíróság, és 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint örökre eltiltotta minden kiskorúakkal kapcsolatos hivatástól.

A végrehajtást ugyanakkor 2 év próbaidőre felfüggesztette, így a férfinak nem kell bevonulnia a börtönbe. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét, és a tényt, hogy két kiskorú gyermeket tart el.

A büntetés jelentősen súlyosabb lett volna, ha a diák 14 évnél fiatalabb, akkor ugyanis szexuális erőszaknak minősült volna a tanár tette.

A férfi egyébként tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, és fellebbezett az ítélet ellen. Az ügy másodfokon, a Debreceni Törvényszéken folytatódik.