Jógával és telefonos játékokkal élték túl a bezártságot az indiai alagútban rekedt munkások

baleset
2023 november 29., 11:25

Sétáltak, jógáztak és a telefonjukon játszottak a túlélésért az indiai munkások, akiket több mint két héten át próbáltak kiszabadítani egy beomlott alagútból Uttarakhand államban.

Uttarakhand főminisztere, Pushkar Singh Dhami kedden közölte az X-en, hogy a csapdába esett negyvenegy munkást sikeresen kiszabadították. Múlt héten még egy miniatűr videókamerát is beküldtek hozzájuk, amiből kiderült, milyen körülmények között töltötték a napjaikat.

A mentőcsapatok kedden még megfeszítve dolgoztak a munkások kiszabadításán.
photo_camera A mentőcsapatok kedden még megfeszítve dolgoztak a munkások kiszabadításán. Fotó: SAJJAD HUSSAIN/AFP

A munkások mosolyogva, integetve másztak ki az alagútból tizenhét nap után. Amikor arról kérdezték őket, mivel ütötték el az időt több mint két héten keresztül a sötétben, azt mondták,

beszélgettek, sétáltak, jógáztak és játszottak a telefonjaikon.Jelenleg kórházban ápolják őket. Bár a térségben gyakoriak a földcsuszamlások, földrengések és árvizek, a szakértők és a helyiek is a hegyekben folyó gyors építkezést okolták a balesetért. A tizenhárom méter széles és tizenöt méter magas alagút megépítését a régión áthaladó autópálya tette szükségessé: az Észak-Indiát átszelő majdnem ezer kilométeres út egy hindu zarándokút vonalát követi és négy hindu várost köt össze.

(via BBC)