A Hamász csak akkor enged el túszokat, ha Izrael befejezi a harcokat a Gázai övezetben

külföld
2023 december 02., 20:15

Csak akkor tárgyalnak további túszok elengedéséről, ha Izrael teljesen leállítja a Gázai övezetben a hadműveleteit, közölte a Hamász politikai szárnyának helyettes vezetője azt követően, hogy Izrael hazarendelte a tárgyalások katari helyszínéről a képviselőit. Tel-Aviv szerint a palesztin szervezet nem teljesítette korábbi vállalását, amik közt szerepelt az összes Izraelben túszul ejtett nő és gyermek elengedése. Szaláh el-Arúri szerint betartották a megállapodást, foglyaik közt csak izraeli katonák és olyan civil férfiak vannak, akik szolgáltak az izraeli hadseregben. Az izraeli hatóságok ezzel szemben azt állítják, hogy 136 izraelit - 114 férfit, 20 nőt és két gyermeket - tartanak fogva Gázában.

A harcok addig folytatódnak, amíg Izrael el nem éri az összes kitűzött célját,

reagált a Hamász bejelentésére szombat este Benjamin Netanjahu miniszterelnök. A kormányfő hozzátette: ez egy hosszú háború, de a végén nyerni fogunk.

Több ezer holttest heverhet még a romok alatt
photo_camera Fotó: MOHAMMED ABED/AFP

Izrael folytatta a Gázai övezet intenzív bombázását, a légierő jelentése szerint több mint négyszáz célpontot támadtak. A Hamász szerint a tűzszünet vége óta eltelt két nap alatt több mint kétszáz palesztin halt meg, többségük nő és gyerek.

photo_camera Fotó: -/AFP
Kiemelt videóink